kapitola III. - konec

 
Jackie už několik dní sledoval, jak Jeff doráží na Andyho. Nedokázal pochopit změnu v mužově chování. Znal ho moc dlouho a moc dobře. Byl si jistý, že je něco špatně.
“Takže?” Opřel se Jeff o skříňku. Nique k němu zvedl hlavu.
“Uvidíme se večer.” Mladík trochu váhavě přikývl. Muž se spokojeně usmál a šel pryč. Nique se za ním zadíval. Sklonil hlavu. Jejich první skutečná schůzka.
Večer se s mužem sešel před vyhlášenou restaurací. Jeff byl jako vždy suveréně okouzlující a bavil Niqua svým vyprávěním. Po večeři chvíli poseděli a vydali se do místního clubu.
Mladík se rozhlédl po plné velké discotéce. Zahlédl pár povědomých tváří, ale nikoho známého. Zvedl oči k Jeffovi. Muž k němu sklonil hlavu. Usmál se, chytl ho za ruku a vedl k baru u plného parketu. Nique se omluvil a šel na toalety. Ze zvyku zašel do jedné z kabinek a zamkl za sebou.
“Jsi si jistý, že tu bude?” Ozvalo se po otevření dveří do místnosti.
“Jak se ten chlap vůbec jmenuje?”
“Jeff... Jeff Flanigan.” Mladík nevěřícně rozšířil oči. ´Jeff?´
“Volal mi před pár dny a dnes to potvrdil.”
“Dokážu si představit to pozdvižení u vás. Nique zarytý nepřítel všech novinářů.” Zasmál se jeden z mužů. Model zavřel oči a opřel se o dveře. Počkal až muži odejdou a vyšel ven. Opět se rozhlédl po přítomných. Začal poznávat povědomé tváře.
“Do hajzlu.” Zaplul do vlnícího se davu. Očima zachytil Jeffa čekajícího u baru. Muž se rozhlížel. Mladík se zamračil a namířil si to k východu. Jen tak tak uhl před pohledem černovlasého muže a schoval se za rozjařené dívky, když si všiml blonďaté ženy. U vchodu narazil na další blondýnku. ´Faith´ Pomyslel si znechuceně. Otočil se a doufal, že najde jiný východ. Vyděšeně se zadíval na dva muže protahující se mezi návštěvníky clubu. Mířili jeho směrem. Cukl sebou, když ho někdo chytl a přítáhl do náruče. Snažil se odtáhnout, ale nebyl dostatečně silný.
“Nečekal jsem, že jich tu bude tolik.” Pošimral ho na uchu známý hlas. Mladík překvapeně rozšířil oči a přestal s ním bojovat.
“Neuvěřitelný štěstí.” Usmál se muž, když se diskotékou rozezněly pomalé tóny romantické písně a parket se měnil v ploužící se masu. Pár zaplul mezi ně. Nique, dokonale schovaný v náruči jeho vysoké postavy, se k muži přitilul a objal ho kolem pasu.
“Co tu děláš?” Chtěl vědět.
“Volal mi známý. Jemu volal Jeff, nabídl mu exluzivní fotky s tvým novým milencem.” Mladík nechápavě zakroutil hlavou.
“Milencem?” Zeptal se zmateně.
“Asi myslel sebe. Tim říkal, že nemáš novináře moc v lásce a dost si hlídáš soukromí. Bylo prý jasné, že po tom všichni ostatní skočí.” Vysvětloval muž.
“Ale... ale proč volal tobě?”
“Předpokládám, že protože Jeff je můj bratr.” Nique udiveně zvedl obočí. ´Bratr.´ Pomyslel si.
“Pokud tě ale nevyfotí s ním, není to problém nebo ano?”
“Jediný, co bych jim dovolil vyfotit, by byl můj prostředníček.” Zavrčel mladík. Jackie se pobaveně zasmál.
“Fajn... něco vymyslím, dobře?” Rozhlédl se po lidech kolem. Mladík přikývl a zavřel oči. Začal vnímat Jackieho náruč. Cítil se příjemně a v dobrých rukou. Kdyby kolem nebyli ti supi, cítil by se dobře jako dlouho ne. Naposledy snad s Mathewem nebo... zarazil se. Tehdy ráno.
“Myslím, že mě něco napadlo. Je to trochu šílený, ale mohlo by to fungovat.” Sklonil k němu Jackie hlavu. Nique k němu zvedl svou a zadíval se mu do očí. Přikývl. Muž se pousmál a pustil ho. Vedl ke čtyřem kamarádkám, stojícím u parketu.
“Dobrý večer, dámy.” Dívky k němu otočily hlavy a zadívaly se na toho idola ženských srdcí. Všechny se podvědomě upravily a pozdravily.
“Potřeboval bych laskavost. My bychom potřebovali.”
Jackie čekal před dámskými toaletami. Tradičně se opíral o zeď. Dveře se otevřely a vyšlo z nich pět dívek. Muž se zaměřil na černovlasou krásnou dívku, stojící uprostřed. Ty oči by poznal kdykoliv. I přes výrazné nalíčení. Nique se pousmál a přikývl. Upravil si flitrové tričko s delší sukní a otočil se k dívkám.
“Děkuju, jsem vašim dlužníkem.” Ony se usmály a rozloučily. Muž ho chytl za ruku a vedl k východu. Dívky se mezi sebou nadšeně rozhlédly. Ta, která měla na sobě Niquovu košili, k ní přičichla. Zasněně si povzdechla a dala přičichnout svým kamarádkám. Druhá měla jeho kalhoty.
Nique stiskl Jackieho ruku, když skoro vrazili do Jeffa. Mluvil s Faith. Muž na bratra překvapeně hleděl.
“Zdravím. Tebe bych tu nečekal.” Usmál se a sklonil hlavu k mladíkovi.
“Jo, to věřím... promiň, jsme na odchodu.” Kývl hlavou směrem k Faith a vedl Niqua pryč. Ten pevně držel jeho ruku a ke svému překvapení se cítil naprosto klidně a bezpečně. Díky Jackieho doteku.
Dívka se za nimi zadívala. Zamyšleně sklonila hlavu.
“To byl tvůj bratr?” Jeff přikývl. “Myslím, ta... to byl Nique.” Muž k ní sklonil hlavu.
“Určitě. Ten jeho ksichtík.” Přikývla a šla za párem.
Jackie dle Niquova navádění dojel k vysokému činžovnímu domu. Zastavil u kraje. Mladík k němu otočil hlavu.
“Myslel jsem, že půjdeš dál.” Jackie se na něj překvapeně podíval.
“Mám možná malou uchylku, co se ženského oblečení týče, ale jinak nejsem nebezpečnej. Vážně.” Muž se zasmál a přikývl. Zajel do podzemních garáží. Nique ho vedl do svého apartmá v nejvyšším patře.
“Posaď se, jen se převleču... tam.” Mávl rukou k malému baru a zašel do své ložnice. Jackie si nalil pití a posadil se na pohodlný gauč. Nique se vrátil – odlíčený a převlečený. Nalil si pití a posadil se proti Jackiemu.
“Vlastně jsem ještě ani nepoděkoval... tak tedy. Děkuju.” Jackie jen přikývl a napil se.
“Čekal jsem trochu smutnější výraz.” Opřel se pohodlně. Nique, protáčející skleničku mezi prsty, si povzdechl.
“Jo, to já taky.” Řekl spíš pro sebe. Jackie udiveně zvedl obočí.
“Promiň?” Mladík se zamračil.
“Když jsme byli na té chatě už jsem ležel, když si Jeff šel lehnout. Byl jsem víc rozechvělý z představy, že za mnou leží a mohl bych se ho dotknout, než když jsem se pak ráno probudil v jeho náruči.” Jackie trochu nechápavě zakroutil hlavou.
“Jeho dotek. Vůbec nic se mnou nedělal.... není to ironie? Čekám tak dlouho a pak? Nic.” Napil se. Zadíval se na muže. ´Jaktože jsem to neviděl dřív?´
“Hmmm... začínám mít pocit, že to kouzlo nebylo jeho.” Vstal a odložil skleničku. Obešel stolek a stoupl si před Jackieho. Podal mu ruku. Muž ji lehce zaskočeně přijal. Mladík se pousmál a sedl si obkročmo na jeho nohy. Položil mu paže kolem ramen. Sklonil se k jeho rtům. Jackieho dech se zachvěl. Zadívali se do očí. Nique se jemně pousmál a začal ho zlehka líbat. Muž vztáhl ruku a položil mu ji na tvář. Zajel prsty do vlasů a přitáhl si ho blíž. Když odpověděl jeho polibkům, mladík se přerývaně nadechl a přitiskl se k němu. ´Tohle nemůžu.´ Snažil se Jackie přemluvit sám sebe odklonit se. Nakonec se přinutil. Chytl mladíka za paže a jemně ho odtáhl.
“Počkej minutku.” Nadechl se zhluboka. Nique se mu nejistě zadíval do očí. Ještě se mu nestalo, aby ho někdo odmítl.
“Ty... nechceš?” Jackie si povzdechl.
“Špatně to chápeš.” Pohladil ho po tváři.
“Jen prostě... nezvládl bych být jen něčí náhražka či zastávka na jednu noc.” Nique udiveně zvedl obočí. Muž zavřel oči a opět si povzdechl.
“Něco takového by mi zlomilo srdce.” Mladík se na něj oněměle zadíval. ´Srdce.´ Pomyslel si a jeho vlastní zalilo hřejivé teplo. Postupně prostupovalo do celého jeho těla. Pousmál se a opět se k němu sklonil.
“Pak... pak je to v pořádku.” Šeptal do jeho rtů.
“Ty nejsi ničí náhražka. To kouzlo... bylo celou dobu tvoje. Jjen tvoje.” Líbal ho měkce. Jackie pustil jeho paže a rukama sjel k mladíkovu pasu. Objal ho a přitáhl si ho blíž k sobě. Nique se pousmál a nepřestával ho líbat.
Když se konečně odklonili, oba se usmáli a opět nakrátko spojili své rty. Mladík mu stáhl košili z ramen, přitom ho prsty pohladil po pevných pažích. Přivřel oči, když muž přejel rty po jeho krku.
“Jackie?” Nechal si svléknout domácí mikinu a opět muže objal.
“Já... asi moc dlouho... totiž. Dlouho jsem s nikým... od té doby co...” Zmlkl a zčervenal, když se mu Jackie zadíval do očí.
“Hmm... potom jsme na tom stejně.” Mladík se na něj překvapeně podíval. Muž ho prsty pohladil po tváři a políbil. Pomalu sáhl ke knoflíkům kalhot a ty rozepl. Když zajel rukou pod, Nique zavřel oči a přizvedl bradu. S tichými steny přijímal Jackieho něžné mučení.
“Ja-Jackie, prosím, já...” Opřel se čelem o jeho. Rozechvěle se zadíval muži do očí, když stáhl svou ruku zpět. S jeho pomocí si svlékl kalhoty. Skoro až uvolněně vydechl, když ho ucítil v sobě. Chytl ho za ruce a propletl své s jeho prsty. Pomalu začal pohybovat boky. Jackie něco zamručel a políbil ho.
Netrvalo dlouho a mladík muže pevně objal kolem krku. Přerývaně oddechoval a jeho hlas se chvěl.
“Jackie, já...” Zašeptal. Jackie ho pohladil po vlasech a stejně rozechvělým hlasem odpověděl.
“V pořádku – já taky.” Nique se naposledy pohl, aby oba společně vyvrcholili. Muž ho pevně držel a prsty hladil po zádech. Snažil se svým tělem zachytit chvění mladíkově.
Když se jejich dech zklidnil, Nique se kousek oddáthl a něžně ho políbil. Usmál se a opět se mu schoulil do náruče.
“Půjdeme si lehnout.” Zašeptal Jackie jemně u jeho ucha.
“Ale nepůjdeme spát.” Řekl mladík rychle s menšími obavami v hlase. Jackie se pousmál.
“Ne, to nepůjdeme.” Vstal s ním v náruči a nesl ho do ložnice.
 
Nique se ráno probral. Bylo to doslova růžové probuzení. Byl spokojený, v teple a ten pravidelný tlukot srdce ho uklidňoval. ´Tlukot srdce?´ Pomyslel si a zvedl hlavu. Udiveně zvedl obočí. Pod ním ležel Jackie a držel ho v náruči. Mladík měl hlavu položenou na jeho prsou. ´Neříkej mi, že jsem takhle spal celou noc.´ Zadíval se na muže. Vypadal klidně a uvolněně. Nique se pousmál a natáhl k němu hlavu. Oba sebou cukli, když se ozval zvonek. Zadívali se do očí. Jackieho pohled se vyčistil a on si uvědomil, kde je a s kým je. Usmál se a zvedl se k mladíkovým rtům.
“Dobré ráno.” Model se pousmál a oplatil mu pozdrav i s polibkem. Opět se ozval zvonek.
“Někoho čekáš?” Držel ho muž stále a neměl nejmenší chuť pustit. On zakroutil hlavou a zamračil se. Zvonění znělo dost naléhavě. Vstal a zašel do koupelny pro župan. Jackie se roztáhl na posteli. Zadíval se do stropu. Nique s úsměvem na něj. Sedl si k němu.
“Hned budu zpátky, zůstaň takhle.” Jackie se pobaveně zasmál a sedl si. Přitáhl si jeho rty.
“A na toaletu můžu?” Mladík zahrál přemýšlivý výraz, s povzdechem přikývl. Muž pobaveně vstal a zašel do koupelny. Nique se za ním zadíval. ´Pohled pro bohy.´ Pomyslel si a šel zvednout už lehce zuřivě zvonící intercom.
“Jo?” Řekl nevrle a zadíval se na sebe do zrcadla. Pročísl si vlasy.
“Nique?” Mladík si přendal sluchátko do druhé ruky a upravil si župan.
“Kdo to chce vědět?”
“Tady Faith... Faith Taffola.” Model nevěřícně rozšířil oči a upustil sluchátko. Jackie se na něj nejistě zadíval. Zamračil se a stoupl si k němu. Zvedl ho.
“Zdravím, kdo je tam?” Když se dívka představila, překvapeně se zadíval mladíkovi do očí, on jemu.
“Kde ksakru vzala moji adresu?” Zamračil se rozčíleně a chtěl mu vzít sluchátko. Jackie ho chytl a přetáhl si ho do náruče. Zády opřel o sebe a pevně objal.
“Klid... co chcete?” Řekl chladně. Faith si povzdechla.
“Mám pro vás návrh. Pro vás a pro Niqua. Včera večer jsme vás s Jeffem sledovali. Předpokládám, že Nique už o všem ví.”
“A dál?” Dívka si znovu povzdechla.
“Znova je všechny obvolal a oznámil jim, že ví, kde Nique bydlí. Také, že jeho nový milenec je s ním. Počítám, že do hodiny tu budou.” Nique, který dívku slyšel, se zamračil.
“A ten návrh?”
“Udělejte rozhovor se mnou. Seriozní rozhovor. Nedám tam nic, co nebudete chtít. Nafotíme profy fotky a tím mu překazíme tu velkou novinu. Ale budem muset jednat rychle. Nejlíp dnes.” Mladík si vztekle vzal sluchátko.
"To si snad děláš... Seriozní rozhovor?! Koho se to tu snažíš přesvědčit?”
“Prosím, já... já to nechci prodat k nám.” Oba udiveně zvedli obočí a podívali se na sebe. “Chtěla bych to odnést do Krystalu... pozítří vychází. Mohli bychom to stihnout, když jim dnes zavolám. Prosím.” Řekla naléhavě. Nique sklonil hlavu a dotkl se zvonku. Pustil dívku do domu.
“Nejvyšší patro.” Oznámil a zavěsil hovor.
Dívka se zhluboka nadechla a vyšla z výtahu. Instinktivně se upravila a rozhlédla se po chodbě. Byly zde jen dvoje dveře. Jedny byly pootevřené. Strčila do nich a rozhlédla se po obývacím pokoji.
“Vážně dorazí?” Otočila se po hlase a zadívala se na mračícího se Niqua. Přikývla. Zamračil se ještě víc a oblékl si mikinu.
“Pak vyrazíme.” Ona se uvolněně pousmála a přikývla.
“A kam....”
“Ke mně.” Přerušil ji Jackie a vyšel z ložnice.
“Zůstane zatím u mě.” Podal jí ruku. “Jsem Jackie.”
“Jistě já vím, jsem Faith... měli bychom jít.” Otočila hlavu k Niquovi. Stále se tvářil podezíravě, ale přikývl.
Oba se rozhlédli po velkém střešním bytě.
“Potřebuju sprchu... pokud to nevadí.” Sklonil Jackie hlavu k dívce. Zakroutila hlavou.
“Já taky... já taky.” Chytl ho Nique za ruku. Muž se pousmál a sklonil se k němu. Něžně ho políbil a zvedl oči k dívce. Pobaveně se usmívala. Přikývla a prohlížela si byt. Když zmizeli za dveřmi koupelny, zašla do kuchyně a připravila všem třem snídani s kávou. Pak si sedla do pohodlného křesla a připravovala si otázky.
Trochu sebou cukla, když pár vyšel. Zadívala se na ně. Oba byli čistě umytí a voňavý. Vypadali úžasně. Trochu zčervenala a sklonila hlavu ke svým poznámkám.
“Tak se posaďte a začneme. Ráda bych vás tam měla oba, pokud to nevadí.” Zvedla oči k Jackiemu. Zakroutil hlavou.
“Hmmm... dobře... a můžu tě prohlásit za Niquovo nového přítele?” Chtěla vědět. Muž sklonil hlavu k mladíkovi. Ten se usmál a opřel se o něj.
“Jistěže, se vším všudy.” Faith se pousmála a přikývla. Začli s rozhovorem. Když se mladík mezi řečí zmínil o Luckym s Mathewem, zpozorněla.
“Mathew Sparks?” Chtěla vědět. “A ten rozkošný mladík, co byl s tebou u Mell?” Model přikývl. Dívka se pousmála.
“Mathew.” Zamyslela se. Oba se na ní zadívali.
“Hmmm... pokud by to bylo pro Krystal, myslím, že by souhlasil.” Dívka k Niquovi překvapeně zvedla oči.
“Je to tvoje šance, mám pravdu? Dostat se z té špíny.” Vytáhl telefon z kapsy.
“Hmmm... zdravím. Budím tě? A Lucky?” Jackie s Faith tiše seděli a poslouchali. Mathew se chvíli zdráhal, hlavně kvůli Luckymu. Nakonec ale přislíbil, že přijede i s mladíkem.
Trojice zatím pokračovala v rozhovoru. Niqua překvapila přátelská atmosféra, která nastala. Ve skutečnosti byla dívka moc milá a přátelská. Vždy si myslel, že je to mrcha bez srdce. Asi jako každý. Pracovala pro jeden z nejhorších plátků města. To ona vždy měla ty nejčerstvější novinky a senzace. Nikdy by ho nenapadlo, že by chtěla pryč. Byla nejlepší, ne protože ji to bavilo, ale aby si jí někdo všiml. Někdo ze seriózního časopisu, jako například Krystal. Byla ale v blátě moc dlouho a hluboko. Nikdo ji už nebral vážně.
Když se ozval zvonek, Jackie vstal a šel otevřít. Dvojice ho s úsměvem pozdravila, muži se představili. Faith se na ně zadívala, vypadali spolu úchvatně. Krásný vysoký muž a po jeho boku rozkošný anděl. Usmála se a vstala. Mathew se na ni trochu podezíravě zadíval, ale podal jí ruku. Pak jí představil Luckyho. Pokračovala v rozhovoru s nimi.
“Myslím, že hotovo. Zavolám... možná bych tam raději měla zajet.” Podívala se na ně, hledaje podporu.
“Neměli bychom jet s tebou?” Opíral se Mathew pohodlně v křesle.
“Hmm... nechci vás sebou zbytečně tahat. Domluvím s nimi focení a zavolám, kdy bude. Počítejte s dneškem nebo zítřkem.” Vstala a sebrala své věci.
“Och... nemám telefon.” Sedla si zpět a podívala se na Niqua. Mladík jí nadiktoval své číslo. Uložila si ho. Zhluboka se nadechla.
“Tak já jdu na to.” Šla pryč. Muži se mezi sebou rozhlédli.
“Myslím, že by přece jenom měl někdo jet s ní.” Napil se Mathew kávy.
“Nevěříš jí?” Otočil k němu Nique hlavu. Muž zakroutil hlavou.
“Oni nebudou. Já na ni dnes tak trochu změnil názor.” Dodal. Model přikývl. To on taky.
“Pojedem my s Luckym... nebudem rušit.” Řekl pobaveně. Nique ho zhlehka praštil do paže a vyprovodil je.
 
Dívka se už pár minut snažila přesvědčit šéfredaktora Krystalu, že má skutečný rozhovor s Niquem a Mathewem Sparksem. Lehce prošedivělý muž se jí už pár minut snažil vyhodit.
“Prosím. Já mu zavolám a.... dejte mi šanci.”
“Jak jsem řekl, vy a vám podobní děláte našemu řemeslu ostudu. Hned odsud zmizte.” Zamračil se.
“Nebo vás vážně nechám vyvést.” Dodal. Překvapeně rozšířil oči, potom co je zvedl k prosklené stěně své kanceláře.
“To je...” Sklonil hlavu k dívce. Otočila se a zadívala se na Mathewa procházejícího mezi stoly reportérů. Vedle něj ruku v ruce Lucky. Dívka se usmála a otočila hlavu zpět k muži. Zakroutil hlavou a šel dvojici naproti.
“Zdravím vás.” Podali si ruce. “Takže ona...” Když Mathew přikývl, muž se nadšeně usmál.
“Můj bože, děvče. Omlouvám se ale... Bene, zavolej mi Thoma. Budeme měnit vydání.” Mladý muž se na něj zděšeně podíval.
“A netvař se tak vyděšeně, zkazíš mi radost.” Byl očividně ve svém živlu. Otočil hlavu zpět k dívce.
“Předpokládám, že Thom dorazí co nejdřív. Až nám řekne, kde to chce nafotit, zavoláš Niquovi. Mimochodem. Jsem Bernard.... ale všichni mi říkají Bernie.” Podal jí ruku. Usmála se a přijala ji.