kapitola I.

 

Ve velkém obývacím pokoji seděl světlovlasý muž. Byl vysoké urostlé postavy. Bořil se do pohodlného gauče a pokuřoval cigaretu. Proti němu seděla mladší a menší kopie. Od pohledu divoká, rebelská kopie. Mladík zakroutil hlavou a opřel se do druhé pohovky.

“To nemůžeš myslet vážně.” Opřel si jednu nohu o koleno druhé a prsty zajel do vlasů.

“Jak dlouho spolu jste? Měsíc? Dva? A ty se s ní oženíš?” Sledoval muže nechápavě a nesouhlasně.

“Myslím, že jsem moc starý na to abych se tě ptal na svolení. Zní to šíleně a nikdy bych nevěřil, že něco takového udělám. Ale od prvního okamžiku, kdy jsem se jí zadíval do očí, jsem to věděl.” Napil se ze sklenice, kterou držel.

“Dorazí příští týden. I se synem.” Dodal. Mladík sebou cukl. ´Syn? No paráda.´

“Takže si kromě ní adoptoval ještě nějákýho... nečekáš, že budu dělat chůvu.” Zamračil se. Muž si povzdechl.

“Podle toho, co jsem viděl ji bude dělat spíš on tobě.” Vstal.

“Myslím, že tahle debata je u konce.” Šel pryč. Jeho syn sklonil hlavu. ´Tohle prostě musí bejt jen zlej sen.´

 

Mladík se rozhlédl po místní vyhlášené restauraci. Seděl se svým otcem u stolu pro čtyři - čekali na jejich společnost. Nechápal, proč sem musel taky. Večeře na seznámení na neutrálním území. Dle jeho názoru naprosto ztracený večer. Tak či tak se k nim během pár dní nastěhujou, tak proč tenhle nesmysl?

Upravil si dokonale padnoucí oblek bez kravaty a prohrábl delší rozčepířené vlasy. Zvedl oči k muži, který vstal. Otočil hlavu po směru jeho pohledu. Udiveně zvedl obočí. Krásná tedy rozhodně je. Zadíval se na černovlasou ženu. Byla drobné postavy a jemného něžného obličeje. Otočil hlavu vedle ní. Tam kráčel o něco vyšší štíhlý černovlasý mladík. Měl stejný krásný obličej a velké zelené oči. I na tu dálku dokázal rozpoznat jejich barvu. Zamračil se a odvrátil svůj pohled.

Dvojice si stoupla ke stolu. Žena chytla muže za ruku a s jemným úsměvem ho políbila. On se usmál a představil ji mladíka.

“To je můj syn. Jesse. To je Cathy a Derek.” Jesse se přemohl, postavil a postupně podal oběma ruku. Dokonce se mu povedlo usmát se. Dvojice si sedla a Scotty – otec Jesseho kývl na číšníka. Objednal večeři.

Jesse celý večer sledoval Dereka. Pokud možno tak, aby si toho nevšiml. Musel by být slepý aby přehlédl nadšení v mladíkově tváři. Jistěže ho v ní má. Zrovna získal velice bohatého taťku, který mu splní veškerá přání. To aby zapůsobil na mamku. Ne, tak snadný to mít nebude. Zamračil se mladík a byl slepý ke kouzlu, které k němu pomalu doléhalo a dotklo se srdce.

 

Cathy s Derekem se zadívali na velkou rodinnou vilu. Žena zvedla oči k mladíkovi. Trochu nejistě se pousmála.

“Je trochu větší než jsem čekala.” Otočila hlavu k řidiči. Vyndaval krabice a tašky z auta. Scotty jí doslova nařídil ať si vezme nezbytné a věci, ke kterým má citový vztah. O zbytek se postará sám nebo později společně.

“Vážně to stačí tady? Nechcete pomoct dovnitř?” Zeptal se.

“Ne, v pořádku. Děkujeme.” Usmál se Derek a pomohl mu s krabicí.

Vchodové dveře vily se otevřely a v nich stál Scotty. Žena se ve svých pětatřiceti letech zachvěla. Zatím ho viděla jen dokonale upraveného – v sacích, čistých nažehlených košílích. Vlastně ho ani neviděla nahého. Spali spolu jen jednou a to při ne zrovna typické situaci. Věděla, že cvičí. Bylo to zřejmé z prvního pohledu, z prvního objetí. Vždy měla na mužích ráda košile. Ale uplejší triko s dlouhým rukávem a světlé džíny byly v jeho podání tak... sexy. Muž se k ní s úsměvem sklonil.

“Konečně.” Políbil ji něžně. Derek se na ně zadíval. Vážně vypadali jako dokonalý pár. On. Urostlý, hrdý, nedostupný muž. Ona. Ta krásná křehká víla. Mladík se pousmál a pozdravil se s mužem. Otočil hlavu k Jessemu, který vyšel z domu. On očima přejel po krabicích.

“To je všechno?” Uklouzlo mu. Uvědomil si, co řekl.

“Tak se do toho pustíme.” Políbil ženu na tvář a zvedl jednu z krabic. Usmála se a přikývla.

Společnými silami přenesli věci do domu.

Derek se nastěhoval do svého nového pokoje se samostatnou koupelnou a šatnou. Sedl si na svou novou postel a rozhlédl se. ´Velký.´ Pomyslel si.

Cathy se tak jako její syn posadila na postel a rozhlédla po velké ložnici. Scotty se na ni zadíval. Byla tak nádherná, tak něžná, tak křehká. Přirozené lokny, drobnost, světlá pleť – vše jí dodávalo půvab víly. K tomu laskavý hřejivý pohled a úsměv. Propadl jí. Dokonale. Čím déle ji znal, tím hlubší to bylo. Dřepl si k ní. Zvedla k němu oči.

“To je poprvé, co jsem se zachovala tak sobecky.” Muž udiveně zvedl obočí.

“Vždy jsem se starala hlavně o Derekovo štěstí. Měla jsem jen jeho a on mě. Postarat se o něj bylo mým životním posláním a i to, co mě drželo.“ Zakroutila hlavou.

“Ale když jsem poznala tebe, nedokázala jsem jinak. Ale cokdyž bude... oba budou díky našemu rozhodnutí nešťastní? Možná jsme se unáhlili, možná jsme měli počkat, možná...”

“Cathy, Cathy, Cathy. Uklidni se.” Řekl muž jemně. Položil jí ruku na tvář.

“I kdybychom se unáhlili, je mi to jedno.” Ona se mu překvapeně zadívala do očí.

“Miluju tě a udělám tě šťastnou. Tebe i Dereka. Jen mi to dovol.” Pokračoval muž.

“Starala jsi se o něj tak dlouho sama, teď to nech na mně, ano? Postarám se o vás. O vás o oba.” Žena se mu zadívala do očí. Usmála se a přikývla. Povzdechla si.

“Podívej, jak se klepu, jsem tak nervózní. Ty... vše tady kolem. Je to tu tak velký a ty.” Zopakovala a zvedla ruce aby mu ukázala rozklepané prsty. Muž ji za ně chytl a laskavě se usmál.

“Nechci abys byla nervózní, chci abyses tu cítila příjemně a bezpečně. Jsi tu doma.” Zvedl se k ní a políbil ji.

“A co se mě týče... mě byses možná trochu bát měla.” Usmál se u jejích rtů a nepřestával ji líbat. Žena ho objala kolem krku a opětovala polibky. Udiveně zvedla obočí.

“P-počkej... chceš.” Nadechla se zhluboka. Když s úsměvem přikývl, zčervenala a zacouvala před ním. Následoval ji.

“No tak, není to naše první noc. A upřímně. Ta naše první byla dost divoká.” Políbil ji.

“To... to bylo něco jiného, nebyl den a byli jsme oba oblečený a... přijdu si tak hloupě. Hrozně se stydím.” Schovala obličej do dlaní. Scotty se usmál a naklonil se nad ní.

“Nemáš proč... jsi nádherná.” Řekl něžně. Cathy stáhla své ruce aby viděla, jak se muž tváří.

“Rozkošně nádherná.” Opřel se rukama kolem její hlavy a sklonil se ke rtům.

“Cokdyž bude Derek něco potřebovat, je to jeho první den tady... nebo Jesse?” Snažila se.

“Jsem si jistý, že Derek si vybaluje a zvládne to sám a Jesse... o Jesse se nemusíš bát, dobře?” Šeptal mezi polibky. Zadívali se do očí. Žena se pousmála a přitáhla si jeho hlavu.

“Miluju tě.” Zašeptala a spojila jejich rty.

 

Jesse se zadíval na prázdnou kuchyň. Povzdechl si. Maj v baráku ženskou, proč si ksakru večeři musí dělat sám? Otevřel lednici a zadíval se dovnitř. Udiveně zvedl obočí při pohledu na připravený pokrm.

“Scotty s mamkou spali a tebe jsem nechtěl rušit, tak...” Ozvalo se za ním. Mladík se otočil a zadíval se na Dereka. Přikývl a vyndal talíře.

“Ty jsi jed?” Zeptal se. Pak otočil hlavu ke dveřím, když se rozsvítila světla. ´Probůh, netvař se tak spokojeně.´ Pomyslel si při pohledu na otce. Muž si všiml talířů.

“Má něco do sebe mít v domě ženu... a jejího syna.” Zdůraznil. Cathy se zasmála. Společně se navečeřeli.

 

“Co s tím budeš dělat?” Houpal se mladík ve školní uniformě na židli. Jesse sedící na parapetu okna se zamračil.

“Co s tím můžu dělat? Vzal si jí. Myslí to s ní vážně. Není to jako s jeho bejvalkama. Věděl, že s ním jsou jenom pro peníze, ale s ní... já nevím. Totálně zmagořil.” Zadíval se ven.

“A ten její dokonalej synáček, oba jsou tak rozkošní.” Řekl znechuceně.

“Možná se v nich pleteš.” Otočil přítel hlavu k příchozímu učiteli. S ním šel Derek. Jesse přehlédl, jak kouzelně vypadá v uniformě a významně se podíval na spolužáka. Ten si povzdechl a přestal se houpat.

Učitel třídě představil Dereka. Nezapomněl se zmínit o vztahu k Jessemu a toho poprosil, aby mladíka později provedl po škole.

 

Po konci hodiny mladík bratra skutečně provázel po škole. Všiml si pozdvižení, které společně způsobili. Spolužačky měly novou senzaci ale hlavně nový objev. Všechny se s ním chtěly seznámit a některé se nabízely, že ho provedou nebo je alespoň doprovodí. Derek je s jemným úsměvem odmítal. Jesse ho dovedl do hudebních učeben.

“Jsi nová atrakce.” Podržel mu dveře. Mladík se rozhlédl po zkušebně. Pohled se zastavil na černém křídle. Pevně stiskl levou ruku, schovanou v bezprsté rukavici. Otočil se k Jessemu a usmál se.

“Neděs mě... kam?” Zeptal se. Jesse se zasmál a ukázal mu směr.

“Proč jsi z toho tak nadšený?” Strčil ruce do kapes a vedl ho chodbou. Derek k němu tázavě otočil hlavu.

“Tvoje máma a můj táta.” Vysvětloval mladík.

“Hmmm... mám konečně skutečnou rodinu. Tebe. Taky... je tak šťastná.” Pokrčil rameny. Jesse chvíli sledoval jemný úsměv. Vzpamatoval se. ´Jo, jistě a Scottyho peníze s tím nemaj nic společnýho.´ Pomyslel si a zadíval se mu do očí. Smutných velkých očí. Krásných velkých smaragdových... Zamračil se a zahl na křižovatce chodeb. Derek ho následoval.

 

Jesse zaparkoval své auto v garaži vily a překvapeně hleděl na otcovo. ´Je doma?´ Rozhlédl se po velkém obývacím pokoji, terasou spojeném se zahradou. Přešel k prosklené stěně a zadíval se na Cathy se Scottym.

Žena za těch pár dní stačila úspěšně překopat jejich dokonalou, profesionálně navrženou zahradu. Nejhorší na tom všem bylo, že dřív jejich zahradě nevěnoval pozornost. Byla chladná, bezbarvá, bez citu. S její péči byla najednou přívětivá, barevná a harmonická. Pohled na ni hřál na srdci.

Scotty si mladíka všiml. Usmál se a šel k němu. Pozdravil a rozhlédl se.

“Nepřivez si Dereka?” Jesse přešel do kuchyně a z lednice vyndal ovocný džus.

“Měl jsem?” Nalil si. “Promiň, nějak jsem si to neuvědomil.” Pokrčil rameny. Všiml si dvou karet ležících na pultu, dělícím kuchyň a obývák.

“Co je to?” Zvedl jednu a otočil. Zadíval se na jméno na ní. Nevěřícně zvedl oči ke svému otci.

“Jsou pro Cathy a Dereka... stejné jako máš ty.” Jesseho mysl obalil temný stín.

“Jdu ven, s večeří na mě nečekejte.” Postavil skleničku do dřezu a šel pryč.

 

Dojel do svého oblíbeného clubu a namířil si to k jednomu z boxů. Přivítal se s přítomnými a zaplul mezi dvě dívky. Zadíval se na drobnou černovlásku sedící po jeho pravici. Naklonil se k ní.

“Jsem Jesse.” Vdechl příjemný květinový parfém. Dívka se usmála.

“Já Kelly.” Podala mu ruku. Mladík svou a jemně jí políbil prsty. Ona se usmála a zadívala se mu do očí.

“Chceš jít tancovat?” Zeptala se. Jesse se pousmál a držejíc její ruku vstal. Dívka s ním.

“Dej si na něj pozor, zlomí ti srdce.” Zasmál se mladíkův spolužák. Dívka se pobaveně pousmála a táhla Jesseho na parket.

 

Tři mladíci se zadívali na pár v objetí. Dívka seděla na Jessovi a tiskla se k němu. Nevnímala své okolí a věnovala se mladíkovým rtům. On jejím.

“Kelly?... Kelly!” Chytl ji jeden z trojice za ruku a prudce stáhl z mladíka.

“Co to... Berte?” Řekla překvapeně. Jesse udiveně zvedl obočí a zadíval se na Berta a jeho společníky.

“Znáš ho?” Chtěl vědět. Dívka přikývla a představila mu svého bývalého přítele.

“Bejvalej? Co je to za kec?.”

“Rozešli jsme se.” Zamračila se Kelly.

“Nesmysl, stále jsi moje holka. Jen jsme se trochu pohádali.” Zakroutil hlavou.

“Hele... očividně na to má jinej názor, takže co kdybys vypad?” Vložil se do rozhovoru Jesse. Mladík se zamračil a chytl ho za košili.

“Zklapni, ty...” Všiml si mladíkova usměvu. ´Skvěle, tohle přesně potřebuju.´ Pomyslel si spokojeně a zadíval se Bertovi do očí.

 

Jesse si prohlédl odřené klouby na své pravačce a zadíval se na soupeře. Dva společníci seděli zničeně na zemi. Bert měl nehezky pomuchlaný obličej.

“Hmmm... tohle se trenérovi nebude líbit.” Povzdechl si a zaklepal s rukou. Zvedl oči k Bertovi.

“Můžem, krásko?” Usmál se. Mladík něco vztekle zavrčel a sáhl si do kapsy. Vytáhl otvírací nůž a významně se na Jesse zadíval. On zakroutil pobaveně hlavou.

“Ty hrdino... ne.” Zvedl ruku ke svému příteli, který udělal krok.

 

Dorazil domů a otevřel lednici. Vyndal svůj oblíbený džus a napil se rovnou z krabice. Zaklel, když se mu povedlo polít se.

“Se sklenicí by to bylo lepší.” Ozvalo se za ním. Mladík se otočil. Cathy se pousmála, pak rychle rozsvítila.

“Můj bože, Jesse.” Přešla k němu, když si všimla zakrvácené košile.

“Je to jen škrábnutí.” Dotkl se paže. Žena se zděšeně zadívala na jeho klouby.

“Popral ses?” Chytla ruku a prohlížela si ji. Jesse připustil, že trochu.

“Svleč si košili a posaď se.” Poručila a šla pryč. Povzdechl si ale poslechl ji. Vrátila se s lékárničkou. Omyla mu ránu a vyčistila.

“Nejsem si jistá, ale nevypadá to, že by to chtělo zašít.” Zvedla k němu oči. Přikývl. Zavázala mu ji a zvedla prsty. Začla opatrně omývat.

Jesse se na ni zadíval. Scotty byl pozorný otec a vždy se mu snažil nahradit nepřítomnost matky. Nemohl si v žádném ohledu stěžovat. Ale její něžná starostlivá péče. Dotkla se místa, o kterém netušil, že má – že je prázdné. Sledoval jak mu zavazuje ruku.

“Hmm... jsi dobrá. Jak profy.” Prohlížel si oba obvazy. Cathy se smutně pousmála.

“Raději bych nebyla.” Sklízela ovinadla. Mladík se na ni zadíval.

“Copak? To rozkošný dítko se taky někdy popralo?” Řekl pobaveně. Udiveně zvedl obočí, když si všiml jejího výrazu. ´Co to ksakru...´ Ona vstala a zvedla lékárničku.

“Dobrou noc, Jesse.” Odešla. Mladík se za ní zadíval. ´Snad jsem tolik...´ Sklonil hlavu ke své ruce.

 

Ráno šel lehce opatrně na snídani. Scotty tolik nemá rád jeho rvačky. A že jich v minulosti už bylo. On ale přece nemůže za to, že potkává samý kretény, co hned tasí pěsti.

Zadíval se na snídající manžele.

“Ty jsi zas doma?” Řekl nechápavě. Muž se pousmál.

“Pryč s tím přehnaným nadšením. Vzal jsem si pár dní volno. Doháníme naše líbánky.” Přitáhl si Cathy do klína a políbil.

“Víc fakt slyšet nepotřebuju.” Oklepal se mladík a posadil se. Scotty se zadíval na jeho ruku.

“Zase jsi se pral?” Zamračil se. Jesse udiveně zvedl obočí. Ucukl očima a sklonil hlavu.

“Jen nehoda při tréningu.” Zalhal. Neřekla mu to? Jestli si myslí, že si ho tím získá, spletla se. Přemýšlel.

“Kde je Derek?” Zakousl se do pečiva.

“Derek je malý ranní ptáče.” Zakroutil Scotty nechápavě hlavou. Jesse se zaksichtil stejně jako on.

“Hej, co je na tom špatného?” Praštila Cathy zlehka manžela a chtěla vstát, on ji nepustil.

“Každý se nepovaluje do poledne jako vy dva.” Bojovala s mužem, on se usmál.

“Dost nám křivdíš, je deset.”

“Tobě určitě ne. Nevstal bys, kdybych tě nevytáhla násilím.” Protestovala.

“Hmmm... jen jsem chtěl trochu ranní hřejivé manželské lásky.” Bránil se. Žena zčervenala a zamračila se na něj. Muž jí oplatil úsměvem. Jesse se na ně zadíval. Cukl sebou. ´Usmívám se?´ Uvědomil si nesouhlasně.

Během snídaně volali muži kvůli práci. Odešel do své pracovny. Jesse zvedl oči ke Cathy. Sklízela ze stolu. Vstal a pomohl jí.

“Proč jsi mu to neřekla? Nemuselas lhát.” Ozval se. Otočila k němu hlavu.

“Nelhala jsem.” Zakroutila s ní.

“Jen jsem netušila, že se stydíš za své činy.” Nechápavě se na ní zadíval.

“Myslela jsem, že když jsi takový hrdina, že se pereš. Budeš i takový hrdina, že se postavíš za své činy a řekneš pravdu.” Pokrčila rameny. On se zamračil. ´Co to ksakru...´

“V pořádku, už to zvládnu. Děkuji za pomoc.” Usmála se a vzala si od něj talíře. Přikývl a šel do svého pokoje.

“Do hajzlu.” Sedl si na postel a zabořil prsty do vlasů. Teď se kvůli tý malý mrše cejtí ještě k tomu všemu špatně. Zhluboka se nadechl a zadíval se na svou ruku. Ne, kvůli ní ne, je idiot. Takhle hloupě se zranit před turnajem. Trenér ho zabije.

 

Převlékl se do černé sportovní soupravy a šel si zaběhat do místního parku.

U jezírka tradičně narazil na své spolužáky. Hnědovlasý mladík se pousmál a prohlížel si ruku. Uznal profy práci sestřičky a pak dodal, že ho trenér zabije.

Přidali se k němu a společně probíhali parkem. Jeden z mladíků zastavil.

“Hele, není to tvůj bratr?” Zadíval se na břeh jezírka. Jesse se zastavil a zadíval se směrem, kam ukazuje. V zelené trávě ležel Derek. Na uších sluchátka, oči zavřené a poklepával prsty do rytmu. Mladík se zamračil, dva se pousmáli a s prohlášením, že bude zábava, ho táhli k ležícímu.

Otevřel oči a zadíval se na siluetu, která mu zastínila slunce. Udiveně zvedl obočí a sedl si.

“Vy jste Jessovo... ahoj.” Všiml si bratra. Ten přikývl.

“Jsem Timmy... to Kirk.” Podal mu hnědovlasý ruku.

“Běháš?” Chtěl vědět. Mladík přikývl, že občas a bez jeho pomoci vstal. Zmateně zamrkal, když si k němu Timmy stoupl a sebral mu sluchátka. Nasadil si je. Jesse sledoval Derekův strnulý výraz. On nejistě mladíka sklánějícího se k němu. Vrátil mu sluchátka.

“Klavír není zrovna můj šálek kávy, ale pěkný.” Derek se usmál a přikývl.

“Chtěli jsme dát ještě jedno kolečko a pak zajít na oběd, přidáš se?” Vykouzlil Timmy odzbrojující úsměv.

 

Sedli si do restaurace přímo v parku a vybrali si jídlo. Timmy s Kirkem vyzpovídali Dereka. Když se omluvil a šel na toaletu, Timmy otočil hlavu k Jessemu.

“Hmm... já nevím, Jesse. Jestli je Cathy jako on, možná to vážně bude láska.” Napil se.

“Ten jeho nadšený výraz, když o tobě a Scottym mluví.” Zakroutil hlavou. Mladík se zamračil.

“Aby neměl nadšenej výraz, včera dostal kartu. Jasně, že je samej úsměv. Taky bych byl.”

“Chápu, že máš za sebou dost zklamání a špatnejch zkušeností, ale všichni vážně nejdou po penězích.” Jesse se pobaveně napil.

“Jo, třeba jako vy dva.” Mladíci se rozesmáli.

“Beru zpět. Ale když on je tak...” Hledal správné slovo.

“Rozkošnej.” Doplnil ho Kirk. Mladík přikývl.

“Nejradši bych ho objal a umačkal... nevím. Vůbec by mi nevadilo, že je to chlap.” Jesse na něj překvapeně hleděl.

“Žertuješ? Miluješ baby, přece bys nešel do chlapa.” Nechápal.

“Bez problémů. Podívej se na něj, ten něžnej jemnej ksichtík, světlá pleť, štíhlá postava, je tak...”

“Křehkej.” Doplnil ho přítel opět. On přikývl.

“A přitom v očích má zvláštní sílu... musí být silnej, neměli to snadný nebo ano?” Otočil hlavu k Jessemu. Pokrčil rameny a zvedl oči k Derekovi, který si sedl zpět. Jakoby sledoval rozostřený obraz a ten se najednou částečně doostřil a on spatřil další jeho část. Ta se dotkla srdce. Ne ne ne. Zamračil se a otočil hlavu k příteli.

“Dík, nasadils mi brouka do hlavy.” Pokáral ho pohledem. Timmy se zasmál.

 

Jesse si s klidnou tváří vyslechl nadávky trenéra. Díky svým kouskům v minulosti na ně byl zvyklý, takže žádný stres. Co ho šokovalo, bylo prohlášení, že turnaje se nezúčastní.

Mladík si poručil pití a uvelebil se na barové stoličce. Otočil hlavu, když se na stoličku vedle někdo posadil. Zadíval se na hnědovlasého mladíka s výrazně šedivýma očima. Z pusy vyndal rudé lízatko a objednal si pití. Strčil si cukrovinku zpět mezi rty a konečně otočil hlavu k Jessemu.

“Zdravím.” Usmál se. Jesse udiveně zvedl obočí.

“Zacku?” Objal s upřímnou radostí mladíka. On se zasmál a objal ho také.

“Taky tě rád vidím.” Odklonili se. Jesse se na něj zadíval.

“Slyšel jsem, že učíš v Chrámu.” Napil se. Zack zakroutil hlavou a vysvětlil, že je zatím jen pomocný učitel v zaučení. Poděkoval barmanovi a přitáhl si lahev se skleničkou. Jesse udiveně zvedl obočí.

“Nepiješ?” Zack hrající si s lízátkem, zakroutil hlavou.

“Dneska jsem odvoz.” Napil se minerálky.

“Co ty?” Všiml si obvazu. Mladík mu vyprávěl důvod zranění a důvod své temné nálady. Nakonec se dostal i k nejnovějším zprávám z rodinného života.

Zack tiše poslouchal a pomalu likvidoval svou oblíbenou sladkost. Poočku sledoval zrcadlo nad barem. V něm měl výhled na jeden z boxů. Otočil hlavu zpět k Jessemu. Znali se dlouho. Rozuměli si. Hlavně asi díky své lehce rebelské vzdorovité povaze. A tak jako on i Jesse měl díky svému společenskému postavení problémy s všemožnými příživníky. Proto chápal nedůvěru a podezíravost.

“Hmmm... nerozumím tomu, vyhraju i s tímhle. Není to zas až tak vážný.” Zamračil se mladík a mávl na barmana, když vyprázdnil svou skleničku.

Zack s povzdechem zahodil umělohmotnou tyčku do popelníku a sledoval zrcadlo.

“Znám někoho, kdo by tě kvůli tomu vyhodil... alespoň si to myslím.” Jesse k němu otočil hlavu. Potom, co Zack dokončil školu a mistrně se vytratil ze společenského života, začaly o něm na škole kolovat různé fámy. Jedna z nich teď na Jesse dorážela víc než ostatní.

“Je pravda, že už tě nepřitahujou holky?” Zack se pobaveně usmál a napil se.

“Neřekl bych. Stále mě přitahujou holky... holky a on.” Řekl pobaveně.

“Posledních pár měsíců jen on.” Dodal a uvolněně se usmál při pohledu do zrcadla. Jesse překvapeně sledoval muže, který se postavil k Zackovi.

“Promiň, je to vždycky o tom samym. Polovinu doby se snažím setřást ho a zároveň se neopít.”

“Dost nevydařená snaha, ne?” Usmál se Zack provokativně a otočil se k němu. Oranžovovlasý muž – vystřižený ze zamilovaných románů – se pobaveně zasmál a sklonil se k němu.

“Věř mi, dneska jsem byl neuvěřitelně úspěšnej.” Políbil ho měkce a zadíval se mu do očí. Zack nepatrně přizvedl obočí, když si všiml jeho pohledu. Pousmál se a zhoupl se ze stoličky.

“Promiň, my se rozloučíme.” Otočil hlavu k Jessemu. Všiml si Timmyho. Strnule stál za svým přítelem. Nasazený překvapený výraz.

“Zacku, chlape. Kde se touláš?” Podal mu mladík ruku. On ji přijal.

“To sedí... zrovna od tebe.” Utrousil spolužák. Timmy se omluvně usmál a posadil se. Jesse sledoval pár. Nikdy by nevěřil, že zrovna Zack se nakonec usadí s mužem. Vypadali spolu ale tak přirozeně. Malý rebel s vizáží andílka a... on. Prohlížel si muže. Zamračil se a sklonil hlavu. Při pohledu na ně musel myslet na Dereka. Víc než kdy jindy.

Zack přislíbil, že se ozve a rozloučil se.

 

Jesse se vypotácel z taxíku a namířil si to ke dveřím. Překvapil sám sebe, když se mu povedlo hned napoprvé se trefit do zámku. Zaplul do domu a vydal se, co možná nejtišeji, do kuchyně. Alespoň byl přesvědčený, že co nejtišeji.

Derek trochu polekaně vykoukl zpoza rohu. Uvolněně se pousmál.

“Jesse?” Mladík se otočil. S vřelým úsměvem se zadíval na bratra.

“Hmmm... můj oblíbený bratříček, dáš si taky?” Krájel si plátky šunky. Derek zděšeně sledoval velký nůž v jeho ruce.

“Můj bože, dej mi to.” Sebral mu ho a odstrčil mladíka. Ten se opřel o protější pult a sledoval bratra.

“Dovolal se ti Scotty?”

“Volal mi?” Prohlížel si štíhlou postavu.

“Ano, odjel na pracovní schůzku. Mamka jela s ním. Na celý víkend.” Sáhl po sýru. Ruka se zarazila v pohybu, když si Jesse stoupl těsně za něj. Objal ho kolem pasu a opřel si mu bradu o rameno.

“Hmm... přesně takový jsem si to představoval.” Přejel špičkou nosu po linii krku a vdechl příjemnou vůni.

“Malej sladkej bratříček. Kdo by ho nechtěl?” Zašeptal a stiskl ho pevněji. Derek udiveně zvedl obočí. Pousmál se a pokračoval v přípravě pokrmu. Mladík ho držel a sledoval jeho počínání.

“Mohli bychom udělat malou uvítací oslavu, když tu ty dva nejsou a máme barák pro sebe.” Sáhl Jesse po kousku sýra a strčil si ho do pusy. Derek k němu překvapeně otočil hlavu. On se usmál a sebral mu obložený chléb.

“Skvěle, dík.” Pustil mladíka a rozvalil se na pohovce.

“Jako od maminky... ty si nedáš?” Derek zakroutil hlavou, že nemá hlad. Když si všiml mladíkova výrazu, povzdechl si a udělal si také.

Jesse se usmál a sedl si aby mu uhl. Jakmile se Derek posadil, svalil se na něj a pohodlně se uvelebil. Spokojeně ukusoval pozdní večeři.

 

Ráno si zničeně promnul obličej a snažil se probrat. Rozhlédl se a uvědomil si, že stále leží na gauči. Nejistě stáhl lehkou deku, kterou byl přikrytý a sedl si. ´Co jsi to zas předváděl?´ Zadíval se na svou ruku. Vždy měl slabost pro drobné černovlásky. Dívky. Ne mladíky. Přesto se mu držet ho v náruči líbilo mnohem víc, než držet jakoukoliv z nich. ´Neměl bych tolik pít.´ Vstal a šel hledat bratra.

Zaklepal a strčil do pootevřených dveří. Překvapeně hleděl na bílé křídlo. Přešel k němu a prsty se dotkl hladkého dřeva.

“Vždycky jsem si ho chtěl koupit.” Ozvalo se za ním. Mladík se otočil. Derek se jemně pousmál a oblékl si triko s dlouhým rukávem.

“Ale do teď jsem na něj neměl peníze.” Jesseho výraz zchladl. ´No, jistě. Teď máš Scottyho.´ Sledoval mladíka, který přešel ke klavíru. Až opatrně se dotkl krytu klapek. Ztáhl ruku zpět.

“Nevím, nedokázal jsem odolat... i když nezahraju jedinou sklatbu.” Usmál se smutně. Zvedl oči k Jessemu.

“Ten večírek...” Mladík sebou cukl a přikývl.

“Zařídím to, zavolám Scottymu, kdyby se náhodou chtěli ukázat dneska, by s tím počítali.” Šel pryč. Zavřel za sebou dveře a opřel se o ně. Ne, neplete se. Je stejný jako ty před ním.

 

Timmy se rozhlédl po živém domě. Očima našel svého přítele a vydal se k němu. Jesse se usmál, když si ho všiml. Vedl ho k baru, aby mu nalil pití.

“Musím říct, trochu jsi mě překvapil.” Vzal si mladík skleničku. Jesse pokrčil rameny.

“Jen jsem si říkal, že je to dobrá příležitost. Miluješ oslavy, tak na co si stěžuješ?” Ťukl svou skleničkou o jeho. On zakroutil hlavou.

“Jesse?” Řekl tázavě. Mladík se zamračil a vyprávěl mu o Derekově novém klavíru.

“No tak si splnil sen, co je na tom tak...”

“Tím to neskončí, věř mi. Všichni si vždy tak horlivě začnou plnit svoje sny.” Řekl znechuceně.

“Vždy to tak bylo.” Napil se coly. Po včerejší noci opravdu neměl chuť na alkohol. Timmy znejistěl.

“Co chystáš?” Chtěl vědět.

“Nic moc, jen malý... přátelský uvítání.” Usmál se a postavil na pult plnou láhev.

“No tak, bude zábava. Trochu mu pošpiníme tu čistou nedotčenou auru.” Vytáhl foťák.

Timmy pobaveně zakroutil hlavou.

 

Derek polekaně ležel a nemohl se pohnout. Nechápal, co se vlastně stalo. Teď někdo pevně držel jeho zápěstí a další klečel nad ním a svlékal ho. Zrovna nůžkami prostříhl boky trika. Prsty přejel po jemné kůži na prsou, přes břicho až k pasu. Vrátil se k bradě a tu přizvedl.

Mladík se zakuckal nad silou a množstvím alkoholu. Otočil hlavu na stranu. Klečící ho chytl za bradu a naklonil se k němu. Derek překvapeně rozšířil oči, když mu nalil nápoj do pusy a pak přitiskl rty na jeho. Přinutil ho tak nápoj spolknout. Zopakoval to ještě jednou. Mladík mu nejistě hleděl do očí. Byly plné chladu. ´Nikdy mě nepřijme.´ Pomyslel si.

Jesse si uvědomil, že se zbytečně dlouho věnuje Derekovým rtům. Odtáhl se a zadíval se mu do očí. Všiml si, že je něco jinak. Špatně. Něco se v něm zlomilo. Už dřív a on tomu teď pomohl na povrch. Propustil bolest se smutkem.

Timmy, který si také všiml, se zamračil a pustil Derekova zápěstí.

“Myslím, že to stačí, Jesse. Neměli bysme zacházet dál.” Vzal mu láhev. Jesse se zamračil a přikývl. Prohrábl si vlasy a vstal.

“Vyspi se z toho.” Šel pryč. Derek hleděl do stropu. Zvedl svou ruku v rukavici a zadíval se na ní. Prsty přejel po dlani. Vzpomněl si na jiné oči plné chladu a hněvu. Do toho dne netušil, jak blízko má láska k nenávisti. Jak silná může něčí nenávist být. Zakryl si paží oči, když je zaplnily slzy. Svět se s ním zatočil a rozbouřil žaludek.

Zbytek noci strávil nad záchodovou mísou. Nezáleželo na tom, že brzy neměl co zvracet. Nervózní tělo mu nedovolilo jinak.

 

Jesse trávil noc s lahví v ruce. Stále viděl jeho výraz, jeho oči. Pohled, když pochopil. Měl by být rád. Chtěl, aby si Derek uvědomil, jak moc není výtanej. Jak moc...

Chtěl zlomit tu falešnou třpytící se auru. Byl si jistý, že je falešná. Musí být. Nemůže přece být tak čistý, tak andělský, tak éterický... tak rozkošně okouzlující. Jako Cathy.

Chtěl tak moc dokázat, že jsou jako ostatní – jen obyčejní lháři a příživníci, protože pak by bylo mnohem snažší nevnímat to kouzlo. Nepodléhat mu. ´Do hajzlu.´ Je v háji. Úplně stejně jako Scotty. Zamračil se a napil se z láhve. V háji? Nesmysl. Neplete se. Je to jen maska.

Zvedl hlavu k dívce, která si k němu sedla. Pousmál se a prsty jí zajel do vlasů. Stáhl k sobě rudé rty. Dívka zmateně zamrkala, ale sesunula se mu do náruče.

 

kapitola II.